Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

City Trail odštartuje bežeckú sériu Tatry v pohybe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Novinkou podujatia je 16 kilometrov dlhá trať cez Hrebienok, ktorá spolu s osemkilometrovou traťou umožní pretekárom získať cenné body do celkového hodnotenia série Prestige Tour 2017

Vysoké Tatry 1. mája (TASR) – Na druhom ročníku pretekov City Trail vo Vysokých Tatrách sa v sobotu 6. mája predstavia bežci mestských pretekov a priaznivci nordic walkingu. Účastníci podujatia budú môcť prebehnúť uličkami Starého a Nového Smokovca, vybehnúť si na Tatranskú kalváriu či prebehnúť okolo známych historických budov.

Novinkou podujatia je 16 kilometrov dlhá trať cez Hrebienok, ktorá spolu s osemkilometrovou traťou umožní pretekárom získať cenné body do celkového hodnotenia série Prestige Tour 2017. Organizátori pripravili aj novinku, ktorou je prebehnutie budovou Mestského úradu vo Vysokých Tatrách, ktorá sa nachádza v Starom Smokovci. Podľa riaditeľa pretekov Petra Végha má podujatie každému priniesť čo najviac zážitkov. Zároveň ho teší, že mesto Vysoké Tatry spestrilo bežeckú trasu takýmto spôsobom.

"City Trail je mestské trailové podujatie, ktorého cieľom je previesť účastníkov čo najrozmanitejším prostredím kombinujúcim práve jedinečné spojenie mesta a hôr Vysoké Tatry," povedal riaditeľ pretekov. Pre rodiny a rekreačných športovcov je pripravený štvorkilometrový okruh. Štart pretekov je naplánovaný na 11.00 h. Všetci účastníci dostanú v cieli špeciálnu medailu. Ide o prvú zo zberateľskej kolekcie piatich medailí Prestige Tour 2017, ktoré spolu vytvárajú panorámu Vysokých Tatier.

"V rámci podujatia odštartujeme aj 'jarnú špacírku zdravia' ako úvodné podujatie Festivalu zdravia, ktorá bude prebiehať počas májových a júnových víkendov vo Vysokých Tatrách," povedala výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Petra Marx. Pre deti bude k dispozícii atletický set pod vedením skúsených trénerov a v spolupráci so Slovenským zväzom sánkarov a bývalými aktívnymi združenármi budú predstavené športy sánkovanie a severská kombinácia, Štátne lesy Tatranského národného parku pripravia edukačno-informačný stánok.

City Trail je úvodným podujatím tretieho ročníka série Tatry v pohybe Prestige Tour, ktorá spája päť tatranských a podtatranských behov v lokalitách Starého Smokovca, Štrbského Plesa, Štrby, Novej Lesnej a Popradu. Sériu zavŕši 1. septembra Podtatranský polmaratón.