Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Zásah v Tatrách: Pomoc leteckých záchranárov potrebovali dvaja lyžiari

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

S podozrením na poranenie chrbtice a povrchovými odreninami tela bol letecky transportovaný taktiež na urgentný príjem nemocnice v Poprade, dodávajú leteckí záchranári.

Vysoké Tatry 18. januára (TASR) - Pomoc leteckých záchranárov potrebovali vo štvrtok vo Vysokých Tatrách dvaja lyžiari. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air - Transport Europe (VZZS ATE) informovala, že najskôr letela posádka z Popradu na pomoc 14-ročnej lyžiarke, ktorá v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici utrpela pri náraze do pevnej prekážky poranenia horných a dolných končatín a úraz hlavy.

"Po primárnom ošetrení bola preložená na palubu z opretia vrtuľníka a v stabilizovanom stave prevezená na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice," uvádza VZZS ATE.

Krátko po návrate na základňu prišlo opäť volanie o pomoc z rovnakého miesta. Aj v tomto prípade išlo o lyžiara, ktorý narazil do pevnej prekážky. "S podozrením na poranenie chrbtice a povrchovými odreninami tela bol letecky transportovaný taktiež na urgentný príjem nemocnice v Poprade," dodávajú leteckí záchranári.