Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Výstava Foto Slovakia privítala v prvý deň viac ako 1000 návštevníkov

Prvý ročník najväčšieho podujatia pre fotografov a milovníkov fotografie FOTO Slovakia bol v roku 2009. Foto: TASR/Tomáš Halász

Ťahákom soboty bol významný fotograf Robert Vano.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Štvrtý ročník výstavy Foto Slovakia prilákal počas svojho prvého dňa (6.10.) do Bratislavy viac ako 1000 nadšencov fotografovania. "Workshopy všetkých lektorov sa odvčera tešia mimoriadnemu záujmu – ten dokonca prevyšuje kapacitné možnosti. Ťahákom soboty bol fotograf Robert Vano," informovala dnes tlačová tajomníčka Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Miroslava Rácová.

"Fotografovanie pomáha nadväzovať kontakt s ľuďmi a celým územím. Ľudia robia fotky, aby to, čo je pekné, nezachytili len pre seba, ale aj pre iných. Fotografia umožňuje spomienky konzervovať," komentoval podujatie predseda BSK Pavol Frešo.

Výstava fototechniky bude prebiehať aj dnes, a to až do večerných hodín. Pre fanúšikov fotografovania sú do 18.00 h pripravené workshopy, výstavy fotografií či sprievodný program pre deti aj dospelých. "Záujemcovia sa môžu napríklad zúčastniť na fotografovaní s modelkami v profesionálnom ateliéri," priblížila Rácová.