Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V bratislavskej Inchebe otvorili dvojicu výstav Motocykel a Boat Show

V bratislavskej Inchebe sa začala výstava motocyklov vo štvrtok 10. marca 2016. Foto: TASR - Martin Baumann

Všetci, ktorých namiesto bezstarostnej jazdy na motorke láka skôr vodná hladina, si prídu na svoje na medzinárodnej výstave lodí Boat Show.

Bratislava 10. marca (TASR) - V areáli bratislavskej Incheby sa dnes začala dvojica výstav Motocykel a Boat Show. Na ploche 19.000 štvorcových metrov sa návštevníkom predstavuje 135 vystavovateľov z 11 krajín. Organizátori oboch podujatí pripravili pre návštevníkov bohatý sprievodný program.

Výstava Motocykel prináša cestné motorky, cruisery, choppre, mopedy a skútre prakticky všetkých známych svetových značiek. Viaceré z vystavených exponátov majú na Slovensku svoju premiéru.

Špeciálna sekcia tuningu a motocyklov stavaných na mieru Customs of Slovakia predstaví okolo 50 mimoriadnych kúskov, pričom väčšina z nich pochádza z rúk slovenských staviteľov. Nápady, invencia a stovky hodín práce vyústili do nevšedných úprav, ktoré si návštevníci môžu zblízka obzrieť a inšpirovať sa. Spomedzi vystavených motoriek vzíde slovenský šampión v stavaní motoriek na mieru.

Adrenalín v krvi návštevníkom zdvihnú jazdci zo zoskupenia Crazy day, ktorí predvedú synchronizované jazdy vo vnútri uzavretej oceľovej gule.

Bezpečnosť na motorke je prvoradá, preto je pripravená aj prezentácia airbagových systémov pre motorkárov. Ide o vestu, ktorá sa po náraze či páde v okamžiku nafúkne a chráni tak telo.



Všetci, ktorých namiesto bezstarostnej jazdy na motorke láka skôr vodná hladina, si prídu na svoje na medzinárodnej výstave lodí Boat Show. Priestory výstaviska zaplnili jachty, plachetnice, motorové člny, vodné skútre a príslušenstvo pre vodné športy.

Pozornosť návštevníkov si nepochybne vyslúži najväčší exponát na výstave, takmer 13 metrov dlhá loď Bavaria Sport 400 HT. Milovníkov adrenalínu poteší prezentácia nového Flyboardu ZR a JetPackuZR. Flyboard funguje na princípe cirkulácie vody. Tlak vody, ktorý dosahuje 100 hektopascalov, vynesie jazdca až do 9 metrovej výšky.

V súčasnosti sú čoraz obľúbenejšie dovolenky na vlastnej či prenajatej lodi. Výstava dáva možnosť porovnať výhody a nevýhody plachetníc a jácht a zistiť, ktoré plavidlo splní predpoklady pre prežitie nezabudnuteľnej dovolenky.

Výstavy Motocykel a Boat Show sú otvorené do 13. marca.