Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Výstava v Hurbanove predstaví literatúru národnostných menšín

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Výstavu zapožičala Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti.

Hurbanovo 8. januára (TASR) - Výstavu s názvom #Slovo #Jazyk #Kniha otvoria v utorok 9. januára v Dome kultúry v Hurbanove. Ako uviedla radnica, venovaná bude knihám a časopisom pre deti a mládež národnostných menšín žijúcich na Slovensku.

Výstavu zapožičala Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti. "Predstavuje a sprostredkúva širokej verejnosti tvorbu a literárne bohatstvo menšín, ktoré na našom území žijú a uchovávajú si svoj materinský jazyk, kultúru a národnú identitu," uviedli organizátori z hurbanovskej mestskej knižnice.

Ako pripomenuli, iným ako slovenským jazykom hovorí na Slovensku 13 oficiálne uznaných národnostných menšín. "Na výstave, ktorá v dome kultúry potrvá do 5. februára, nájdu návštevníci obrázkové knižky, povesti, knihy pre mládež, rozprávky či leporelá v rôznych jazykoch. Deti čakajú aj pexesá, puzzle i tajnička. Výstava je obohatená aj o knižky z fondu knižnice Bibiany, kde sa nachádzajú vzácne tituly z celého sveta, ktoré získali rôzne medzinárodné ocenenia za autorské či ilustračné spracovanie," doplnili organizátori.