Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Výstava v Žiline mapuje desať rokov cestovného ruchu v Malej Fatre

Na snímke pohľad na Veľký Rozsutec zo Snilovského sedla vo Vrátnej doline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Oblastnú organizáciu cestovného ruchu Malá Fatra založila Žilina spolu s obcami Terchová, Belá, Stará Bystrica, Porúbka, Lietava, Teplička nad Váhom, Gbeľany, Radôstka a podnikateľskými subjektmi.

Žilina 4. novembra (TASR) - Desaťročné aktivity Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra mapuje tematická výstava na Námestí Andreja Hlinku v Žiline. Potrvá do 20. novembra. Informoval o tom riaditeľ OOCR Malá Fatra Štefan Vančík.

OOCR Malá Fatra založilo mesto Žilina v roku 2012 spolu s obcami Terchová, Belá, Stará Bystrica, Porúbka, Lietava, Teplička nad Váhom, Gbeľany, Radôstka a 16 podnikateľskými subjektmi. Momentálne tvorí členskú základňu 16 obcí a 11 podnikateľských subjektov, ktorých hlavným cieľom je spoločná propagácia regiónu a rozvoj cestovného ruchu.

"Od roku 2012 organizácia úspešne dokončila množstvo projektov, ako napríklad vyhliadková veža na Dubni, lávka a prístrešok na Straníku, vybudovali sme cyklomagistrálu spájajúcu mesto Žilina s Terchovou. Ďalšie projekty sa týkali údržby turistických a bežkárskych trás, cyklotrás. Podporili sme aj veľa podujatí v regióne. Na mnohých zámeroch spolupracujeme s mestom Žilina, Nadáciou Kia Slovakia a Krajskou organizáciou cestovného ruchu Žilinský turistický kraj," doplnil riaditeľ.

Ako informoval primátor Žiliny Peter Fiabáne, s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR sa podarilo naplniť mnohé z cieľov, ako napríklad vybudovanie a obnova infraštruktúry pre turistov a cykloturistov.

"Spoločne sme zrekonštruovali viaceré pamiatky, zveľadili verejné priestranstvá a športoviská a taktiež sme vybudovali mnohé náučné chodníky a vyhliadkové veže," zdôraznil primátor.