Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Výstavba NOCKE pokračuje, od stredy sprístupnia prekrytý bazén

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Rekonštruovať sa bude aj vonkajšia časť budovy, dôjde k vynoveniu fasády, zatepleniu celej budovy a výmene všetkých okien, uvádza magistrát v súvislosti s výstavbou NOCKE.

Košice 26. septembra (TASR) - V týchto dňoch pokračuje výstavba Národného olympijského centra plaveckých športov Košice (NOCKE) hlavne búracími prácami. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že prestrešený vodnopólový bazén na kúpalisku Červená hviezda (ČH) bude premiérovo k dispozícii od stredy (27. 9.).

"Rekonštruovať sa bude aj vonkajšia časť budovy, dôjde k vynoveniu fasády, zatepleniu celej budovy a výmene všetkých okien. Zároveň sa kompletne prerobí vstupná časť, aby sa vytvoril väčší priestor pred samotnou plavárňou," uvádza magistrát v súvislosti s výstavbou NOCKE.

Po novom bude môcť verejnosť a športové kluby počas prác využívať prekrytý bazén na kúpalisku ČH. Harmonogram je zverejnený na webovej stránke www.plavarenkosice.sk.

Mestské kúpalisko ČH ukončilo tohtoročnú sezónu na konci letných prázdnin, pričom ho navštívilo 22.400 ľudí. Kúpalisko Rumanova uzavrelo sezónu uplynulý piatok (22. 9.) a jeho bránami prešlo počas 92 dní okolo 32.000 návštevníkov.