Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Výstavba trnavskej City Areny ešte asi neskončila

Na archívnej snímke sú priestory nákupného centra komplexu City Arena v Trnave. FOTO TASR - Lukáš Grinaj Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Investor športovo-obchodného komplexu City Arena plánuje pokračovať realizáciou ďalšieho objektu, ktorý bude v jeho tesnom susedstve. Jeho výstavba je zahrnutá aj v územnom pláne mesta.


Trnava 3. mája (TASR) – Výstavba športovo-obchodného komplexu City Arena (CA) v Trnave, ktorý zahŕňa aj Štadión Antona Malatinského, ešte pravdepodobne neskončila. Investor plánuje pokračovať realizáciou ďalšieho objektu, ktorý bude v jeho tesnom susedstve. V súčasnosti plní nezastavaný priestor funkciu oploteného parkoviska pre potreby City Areny, ktorá pred niekoľkými dňami získala ocenenie Stavba roka 2015.

Pozemok, ktorý sa nachádza medzi CA a detským ihriskom, získal investor City Arena, a.s., od mesta spolu s ďalšími pod celú obchodnú časť komplexu za 1 euro. Podľa vyjadrenia mediálneho zástupcu CA Ľudovíta Tótha výstavba nového polyfunkčného objektu je zahrnutá aj v platnom územnom pláne mesta Trnava a spoločnosť "na tomto pozemku zmenu pôvodného zámeru neplánuje". K bližšiemu termínu realizácie sa však nevyjadril. "Súčasťou záväzku výstavby CA bola rekonštrukcia mestského štadióna a priľahlej mestskej infraštruktúry. Do dnešného dňa takto spoločnosť investovala do mestského majetku viac ako 27 miliónov eur," uviedol Tóth pre TASR.

Hovorca mesta Trnava Pavol Tomašovič povedal, že mesto má záujem získať tento pozemok späť. Chcelo by ho upraviť ako nástupný verejný priestor so zeleňou. "V nadväznosti na parkovú úpravu nielen detského ihriska, ale aj blízkeho Ružového parku, ktorý prejde v blízkom čase revitalizáciou a v širšom kontexte aj s prepojením na park na Námestí SNP a ďalej na Bernolákov park," uviedol hovorca. Radnica by chcela so spoločnosťou vstúpiť do rokovania.