Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výťažok z prievidzského primátorského punču pôjde ľuďom v núdzi

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Suma vo výške viac ako 365 eur, ktorá sa podarila počas punču vyzbierať, bude použitá na prevádzku a aktivity obyvateľov núdzového zariadenia.

Prievidza 7. januára (TASR) - Na pomoc ľuďom v núdzi poputuje výťažok z predaja tradičného prievidzského primátorského punču, ktorý predávali sociálne odkázaní obyvatelia organizácie Harmónia a poslanci Mestského zastupiteľstva na Námestí slobody počas dvoch predposledných dní predvianočných trhov 21. a 22. decembra. Verejnosť prispela celkovo sumou 364,05 eura, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Pripomenul, že charitatívne podujatie zorganizovalo mesto Prievidza s cieľom podporiť verejnú zbierku na podporu činnosti a aktivít neziskovej organizácie Harmónia, ktorá poskytuje pomoc ľuďom bez domova či osamelým matkám s deťmi. "Suma vo výške viac ako 365 eur, ktorá sa podarila počas punču vyzbierať, bude použitá na prevádzku a aktivity obyvateľov núdzového zariadenia," ozrejmil.

Okrem predaja tradičného punču si mohli Prievidžania zakúpiť aj výrobky, ktoré obyvatelia núdzového zariadenia vlastnoručne vyrobili počas pravidelných pracovných terapií. Novinkou podujatia bola tiež možnosť zakúpenia si originálneho hrnčeka na punč s potlačou prievidzských vianočných trhov.