Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Regióny

Vytopená škola vo Svidníku je takmer v pôvodnom stave

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Voda z prasknutého potrubia vytopila päť tried na prvom stupni, zborovňu, viacero kabinetov a kancelárií.

Svidník 11. decembra (TASR) – Základná škola na Ulici Komenského v meste Svidník, ktorú pre prasknuté potrubie koncom septembra vytopilo, je už takmer v pôvodnom stave. TASR o tom informovala Kristína Tchirová z referátu marketingu a komunikácie svidníckeho mestského úradu.

Voda z prasknutého potrubia vytopila päť tried na prvom stupni, zborovňu, viacero kabinetov a kancelárií. "V súčasnosti sú poškodené priestory takmer kompletne rekonštruované, chýbajú už len posledné úpravy v zborovni, montáž nábytku a dokončenie prác v suteréne budovy," priblížila Tchirová s tým, že náklady na odstránenie havarijného stavu predstavovali približne 100.000 eur. Škola obnovu financovala vďaka sume 32.000 eur od ministerstva školstva v rámci dohodovacieho konania, 20.000 eur pochádzalo z čiastočného plnenia od poisťovne a sumou 49.999 eur prispela mestu aj spoločnosť Kaufland.

"Nesmierne ma teší, že v tak kritickej situácii sme sa dokázali všetci zmobilizovať a dnes konštatujem, že škola je vo výbornom stave aj s finančnou výpomocou, aj vďaka profesionálnemu prístupu manažmentu školy a pomoci mesta. Som rada, že to, čo vyzeralo na začiatku ako katastrofa, je dnes dobre zvládnuté krízové riadenie," zhodnotila sanačné práce primátorka Marcela Ivančová.