Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Výtvarníka mal napadnúť starosta, chcel pretrieť tabuľu pre komunistu

Ľuboš Lorenz po útoku. Foto: FB Ľuboša Lorenza

K potýčke došlo pri pamätnej tabuli venovanej prokurátorovi Jánovi Pješčakovi, ktorá je osadená na budove Obecného úradu. Podľa výtvarníka Ľuboša Lorenza ju údajne odhalili 15. mája.


Veľký Lipník 28. mája (TASR) - Dnes popoludní došlo v obci Veľký Lipník v okrese Stará Ľubovňa k incidentu pri ktorom mal na výtvarníka Ľuboša Lorenza zaútočiť starosta obce Peter Labant. Informáciu ako prvý priniesol portál .týždeň.

K potýčke došlo pri pamätnej tabuli venovanej prokurátorovi Jánovi Pješčakovi, ktorá je osadená na budove Obecného úradu. Podľa výtvarníka Ľuboša Lorenza ju údajne odhalili 15. mája.

"Opäť sa ukázalo, čoho sú schopní prívrženci komunistického režimu a jeho funkcionárov, mám zlomené rebro. Zaútočil na mňa nejaký hlupák. Neskôr som si prečítal v novinách, že to bol vlastne sám starosta obce," uviedol pre TASR Lorenz a priblížil, k čomu vlastne došlo.

"Pokúsil som sa pretrieť tabuľu, ktorá bola venovaná justičnému komunistickému vrahovi, vodou zmývateľnou farbou. Na to on zaútočil, skopol debnu na ktorej som stál, spadla a ja som spadol na tú debnu. Narazil som si rebro o debnu pravdepodobne, ruku a hlavu o betón. Len čo sa to stalo, tak namiesto toho, aby mi dali prvú pomoc, ešte mi začali nadávať. Vyhrážali sa mi, že nech vypnú kolegovia kamery, že si to so mnou vybavia," povedal Lorenz.

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a pre prečin výtržníctva. Samotné poškodenie pamätníka sa dokumentuje ako priestupok proti majetku," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová a dodala, že k čomu presne došlo, je predmetom vyšetrovania.