Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Pád skialpinistu pod Chopkom: Muž si zranil hlavu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Po ošetrení a preložení na palubu ho v stabilizovanom stave transportovali do Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Banská Bystrica 29. januára (TASR) - Leteckí záchranári z Banskej Bystrice v pondelok urgentne zasahovali pod Chopkom pri úraze 40-ročného skialpinistu poľskej národnosti. Pri zlyžovaní v oblasti Meteorologického žľabu sa pošmykol a padal dole strmým terénom približne 200 metrov. Narazil hlavou o skaly a ostal ležať krátky čas v bezvedomí. TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Poprad Zuzana Hopjaková.

"Pri príchode horských záchranárov bol už pri vedomí, ale dezorientovaný. Pilot vrtuľníka pristál priamo v žľabe, kde si ho posádka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti. Pádom utrpel vážny úraz hlavy, ale použitá prilba, ktorá bola úplne zničená, mu pravdepodobne zachránila život," uviedla Hopjaková.

Po ošetrení a preložení na palubu ho v stabilizovanom stave transportovali do Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.