Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Workshopom Svet Karola Barona začína Týždeň Nitrianskej galérie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Pre záujemcov o fotografiu je určený workshop zameraný na jedinečnú historickú fotografickú techniku kyanotypia, známu aj ako fotografická modrotlač.

Nitra 13. mája (TASR) - Workshopom Svet Karola Barona v Botanickej záhrade Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa v pondelok začína Týždeň Nitrianskej galérie. Do nedele 19. mája ponúkne kreatívne workshopy, koncert, besedy i prehliadky aktuálnych výstav, informovala galéria.

Séria podujatí pre verejnosť bude pokračovať v utorok (14. 5.) keramickou dielňou pre nevidiacich a slabozrakých zameranou na tvorbu reliéfu a koncertom Podoby saxofónu. O deň neskôr pripravila galéria výtvarnú dielňu pre rodiny s deťmi do šesť rokov zameranú na tvorbu reliéfu. Pre záujemcov o fotografiu je určený workshop zameraný na jedinečnú historickú fotografickú techniku kyanotypia, známu aj ako fotografická modrotlač.

Pre žiakov základných škôl je určený workshop Môj priestor, ktorý môžu navštíviť vo štvrtok (16. 5.) v Podkrovnom ateliéri Nitrianskej galérie. V podvečerných hodinách môže verejnosť absolvovať besedu o knihách s Dadom Nagyom a hosťom Petrom Juščákom na nádvorí meštianskeho domu. Nasledujúci deň je vyhradený pre vzdelávací program Umenie pre školy v Nitrianskej galérii/Brána k Okonožcom.

Týždeň v Nitrianskej galérii vyvrcholí sobotňajšou (18. 5.) Nocou múzeí a galérií, počas ktorej je pripravená prehliadka aktuálnych výstav a komentované prehliadky.