Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Z nemocnice na Antolskej ulici presúvajú pacientov

Ilustračné foto Foto: TASR

Dôvodom je podľa hovorkyne Petry Stano Maťašovskej oprava havárie výmenníkovej stanice a súvisiaca odstávka kúrenia.

Bratislava 7. januára (TASR) - Z bratislavskej nemocnice na Antolskej ulici, ktorá je v súčasnosti v mimoriadnom režime pre poruchu kúrenia, prekladajú pacientov do ďalších štyroch nemocníc patriacich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB). Dôvodom je podľa jej hovorkyne Petry Stano Maťašovskej piatková (8.1.) oprava havárie výmenníkovej stanice a súvisiaca odstávka kúrenia.

"V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda zostanú k piatku už len pacienti vyžadujúci si intenzívnu zdravotnú starostlivosť, čiže len najvážnejšie prípady. Nemocnica naďalej poskytuje urgentnú ambulantnú starostlivosť na centrálnom prijímacom oddelení v prípadoch, ktoré nevyžadujú hospitalizáciu," uviedla Stano Maťašovská. Kúrenie majú počas piatka zabezpečiť elektrické ohrievače.

Žiadnych nových pacientov tak v nemocnici v súčasnosti neprijímajú. Urgentné prípady sú v spolupráci so záchranármi presmerovávané do ďalších nemocníc UNB. V nemocnici sa neposkytuje do odvolania ani plánovaná ambulantná zdravotná starostlivosť.

Nemocnica má problémy s kúrením od utorka (5.1.), pre poruchu nemožno vykúriť celú budovu. "Nateraz je v lôžkových častiach optimálnych 20 až 22 stupňov, vďaka prevádzkovým opatreniam. Pacienti majú teplo. Avšak v piatok budeme musieť nemocnicu odpojiť od kúrenia úplne, aby sme mohli pristúpiť k náročnej oprave výmenníkovej stanice. Ospravedlňujeme sa pacientom za vzniknuté nepríjemnosti," zhrnula Stano Maťašovská.