Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Za krádež bicykla hrozí bezdomovcovi dva roky za mrežami

Ilustračné foto Foto: TASR

Bicykel ukradli pred troma dňami spred kaplnky na Ulici Poštovej, kde ho majiteľ odložil a uzamkol lankovým zámkom.

Piešťany 30. marca (TASR) - Za krádež bicykla obvinil poverený príslušník polície muža z prečinu krádeže, hrozí mu dvojročné väzenie. Informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

"Bezdomovec ponúkal vo štvrtok (29.3.) v pohostinstve v Piešťanoch na predaj bicykel za päť eur. Jednému z klientov sa to zdalo čudné a oznámil to na polícii," opísala Kredatusová s tým, že policajná hliadka vec preverila a vďaka pridelenej tabuľke s evidenčným číslom zistila jeho majiteľa.

Podľa jej slov bicykel ukradli pred troma dňami spred kaplnky na Ulici Poštovej, kde ho majiteľ odložil a uzamkol lankovým zámkom. "Polícia ďalším preverovaním zistila, že 45-ročný muž bol už v predchádzajúcich 12 mesiacoch za podobný skutok postihnutý. Vtedy mu príslušník mestskej polície uložil blokovú pokutu vo výške 30 eur za priestupok proti majetku," objasnila hovorkyňa.

"Vďaka za objasnenie tohto skutku patrí mužovi, ktorý nezostal ľahostajný voči podozrivej snahe o predaj bicykla a privolal políciu, ktorá mohla na mieste konať," povedala.