Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Za platbu falošnou 500-eurovou bankovkou hrozí Ukrajincovi až 15 rokov

Ilustračné foto Foto: TASR/Renáta Minová

Na miesto privolali hliadku Policajného zboru, ktorej muž dobrovoľne vydal ďalších 16 falošných bankoviek, každú v nominálnej hodnote 500 eur.

Bratislava 23. marca (TASR) - Až 15-ročný pobyt za mrežami hrozí 37-ročnému Ivanovi z Ukrajiny, ktorý mal koncom minulého týždňa platiť v potravinách na Račianskej ulici v Bratislave falošnou 500-eurovou bankovkou. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Doplnil, že podľa doterajších informácií mal obvinený v piatok (18. 3.) zaplatiť za nákup falošnou bankovkou v nominálnej hodnote 500 eur. "Pri platení bola v potravinách vykonaná orientačná skúška s pozitívnym výsledkom. Na miesto privolali hliadku Policajného zboru, ktorej muž dobrovoľne vydal ďalších 16 falošných bankoviek, každú v nominálnej hodnote 500 eur," uviedol krajský policajný hovorca.

Mužovi policajti obmedzili osobnú slobodu a s cieľom vykonania ďalších potrebných úkonov ho predviedli na príslušný policajný útvar. "Bankovky boli zaistené a následne zaslané na odborné posúdenie do Národnej banky Slovenska. Jej posudok preukázal, že išlo o falzifikáty so stupňom nebezpečnosti 2 – nebezpečný falzifikát," doplnil Szeiff.

Po vykonaní potrebných úkonov a vznesení obvinenia umiestnili Ivana v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval aj podnet na jeho väzobné stíhanie, dodal krajský policajný hovorca.