Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Za týždeň zaregistrovala polícia v Trnavskom kraji 42 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Cez víkend riešili policajti na cestách Trnavského kraja celkom päť opitých vodičov.

Trnava 24. júla (TASR) - Za týždeň zaregistrovala polícia v Trnavskom kraji 42 vodičov pod vplyvom alkoholu. Policajti zistili alkohol po nehodách celkom v piatich prípadoch. Okrem toho malo pozitívnu dychovú skúšku na alkohol ďalších 18 vodičov a 19 cyklistov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

V nedeľu (23. 7.) obvinili policajti 23-ročného muža po dopravnej nehode z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Na križovatke v Trnave nedal prednosť a prišlo k nehode. Policajti po nehode zistili pozitívnu dychovú skúšku na alkohol. V dychu mu namerali najskôr 0,87 a potom 0,78 mg/l. Lustráciou navyše zistili, že muž jazdil na aute a pritom nemal vodičské oprávnenie. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a eskortovali do policajnej cely, kde čaká na rozhodnutie sudcu o vine a treste," uviedla Linkešová.

Cez víkend riešili policajti na cestách Trnavského kraja celkom päť opitých vodičov. "Traja nafúkali po dopravnej nehode, ďalších dvoch v okresoch Trnava a Dunajská Streda odhalili cestné policajné kontroly," doplnila krajská hovorkyňa polície.