Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Záchranári pomáhali 25-ročnému lyžiarovi v Nízkych Tatrách

Foto: Ilustračné foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zraneného dosiahli najskôr pracovníci Horskej záchrannej služby, ktorí ho prvotne ošetrili. Po prílete vrtuľníka z Popradu ho prevzali do svojej starostlivosti leteckí záchranári.

Demänovská Dolina 25. marca (TASR) - Pomoc horských aj leteckých záchranárov potreboval dnes dopoludnia 25-ročný slovenský lyžiar, ktorý si po páde v Retranslačnom žľabe v Nízkych Tatrách poranil dolnú končatinu. TASR o tom informovala Zuzana Turočeková z Air-Transport Europe.

Zraneného dosiahli najskôr pracovníci Horskej záchrannej služby, ktorí ho prvotne ošetrili. Po prílete vrtuľníka z Popradu ho prevzali do svojej starostlivosti leteckí záchranári. Previezli ho vrtuľníkom do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe (ATE) dnes pomáhala zranenému 42-ročnému skialpinistovi pri Téryho chate. Ten si poranil rameno. TASR o tom informovala Zuzana Turočeková z ATE.

„V dopoludňajších hodinách leteckí záchranári zasahovali v Nízkych Tatrách, kde sa zranil lyžiar. Z nemocnice na Liptove posádka letela priamo ku Téryho chate," uviedla Turočeková. Záchranári zraneného skialpinistu ošetrili a previezli do popradskej nemocnice.