Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Začína výstavba nového nákupného centra EPERIA v Prešove

Začína výstavba nového nákupného centra EPERIA v Prešove Foto: J&T REAL ESTATE

Spoločnosť J&T REAL ESTATE, a.s., zaháji už tento mesiac v Prešove výstavbu nového nákupného centra EPERIA Shopping Mall s celkovou prenajímateľnou plochou 22 000 m2.

Prešov 20. júna (OTS) - V obchodnej zóne na sídlisku Sekčov tak vyrastie dvojpodlažné moderné, regionálne nákupné centrum s viac ako stovkou obchodov. Celková investícia dosiahne výšku 50 mil. eur.

Výber vhodnej polohy na realizáciu projektu bol podľa riaditeľa leasingového oddelenia JTRE Petra Píša jednoznačný. „ Zamerali sme sa na lokalitu o ktorej si myslíme, že ma obrovský nákupný potenciál pre celý Prešovský región. Pohyb ľudí na ulici Armádneho generála Ludvíka Svobodu a Rusínskej cesty je podľa prieskumu niekoľkonásobne vyšší ako v centre. Samotná lokalita kde sa bude EPERIA nachádzať dosahuje už dnes návštevnosť v priemere viac ako 10 000 návštevníkov denne.“ EPERIA vyrastie na ulici Armádneho generála Ludvíka Svobodu a bude ľahko dostupná autom, bicyklom či mestskou hromadnou dopravou nielen pre obyvateľov Prešova ale aj zákazníkov z okolitých miest ako napríklad Bardejov, Svidník, Stropkov, Sabinov, alebo Vranov nad Topľou.

Foto: J&T REAL ESTATE
EPERIA Shopping Mall otvorí svoje brány už koncom roka 2017 a prinesie do tretieho najväčšieho mesta na Slovensku renomované módne značky. Svoju prevádzku tam bude mať H&M, C&A, Lindex, New Yorker, A3 sport, Exi Sport, či CCC, ktoré prinesú do Prešova ich najnovšiu koncepciu obchodných priestorov. Nebude chýbať nový koncept potravín Fresh Supermarket, či dodatkový zákaznícky servis a služby food court, nový kulinársky a reštauračný koncept. „Našim cieľom je priniesť do regiónu Prešova zážitok z nakupovania tak ako je známy z iných regionálnych miest Slovenska. Zároveň sa budeme snažiť priblížiť regiónu aby sa návštevníci čo najviac stotožnili s nákupným centrom, a aby sa EPERIA stala ich vlastným prešovským regionálnym centrom. Bude to štýlová destináciou pre zákazníkov nielen z Prešova ale aj z okolitých miest prešovského kraja. EPERIA naplní očakávania a potreby všetkých vekových kategórií.“ Vysvetľuje stratégiu nového nákupného centra Peter Píš. Návštevníci sa môžu ďalej tešiť na aktívne zóny, detský kútik, aj pohodlné sedenie po dlhých nákupoch. Samozrejmosťou je wifi pripojenie.

Nadčasová a moderná architektúra nákupného centra EPERIA pochádza z dielne architektonického tímu DKLN. Dominantu tvorí centrálne námestie otvorené cez dve podlažia a okrem oddychovej zóny so zeleňou a informačným pultom tam bude umiestnená aj skupina panoramatických výťahov, ktoré prepoja nákupné podlažia s podzemným podlažím kde zaparkuje viac ako 600 áut. Námestie poskytne príležitostné kultúrne a verejné podujatia, aktivity pre deti, a veľa iných atrakcií na načerpanie dobrej nálady, inšpirácie a strávenie príjemných chvíľ s rodinou. EPERIA myslí tiež na cyklistov a vyznávačov moderného, mestského životného štýlu a bude bezbariérová.

Viac informácii nájdete na webovej stránke www.eperia.sk.
Leasingové a poradenské služby poskytujú Colliers International a Mayflower.