Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Záhorí už obnovili dodávky elektrickej energie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na západnom Slovensku sa ešte ale stále vyskytujú miesta bez elektriny. Problémy s elektrinou boli dnes i v Prešove.

Bratislava 22. októbra (TASR) – Dodávky elektrickej energie sú už vo všetkých obciach na Záhorí, kde v noci silný vietor poškodil na viacerých miestach elektrické vedenie, obnovené. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová.

Podľa nej sa však na západnom Slovensku ešte stále vyskytujú miesta bez elektriny. "Evidujeme približne 90 miest spotreby, ktoré sú bez elektrickej energie. Na jej obnovení pracujeme," spresnila Dobošová.

ZSE musela dnes na viac ako 18.000 miest spotreby riešiť výpadok elektriny. Spôsobili ho v dôsledku vetra popadané stromy. Tie poškodili na viacerých miestach elektrické vedenia, na ktorých boli potrhané vodiče a vyvrátené podporné body.

Časť Prešova bola dnes popoludní bez elektriny


V časti mesta Prešov - od Sídliska III až po Budovateľskú ulicu - nemali dnes popoludní elektrinu. Ako TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Východoslovenská distribučná, a. s., Andrea Danihelová, okolo 13.37 h zaznamenali výpadok v distribúcii elektriny pre vyše 7000 odberných miest v meste, ktorý spôsobila porucha na cudzom zariadení na napäťovej úrovni vysokého napätie.

Porucha bola podľa hovorkyne v krátkom čase vymedzená a aj odstránená a podvečer už elektrina vo všetkých domácnostiach a iných odberných miestach fungovala. Výpadok sa podľa poruchovej služby spoločnosti týkal ulíc Mirka Nešpora, Mukačevská, Železničiarska, Pavlovičovo námestie, Škultétyho a Obrancov mieru.