Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Lábe na Záhorí sa zrútila kostolná veža

V týchto chvíľach zasahujú hasiči z Malaciek v obci Láb na Záhorí pri technickom zásahu na zrútení kostolnej veže. Na mieste sú štyria hasiči s jedným kusom hasičskej techniky. Foto: TASR/KR HaZZ v Bratislave

Na mieste sú štyria hasiči s jedným kusom hasičskej techniky.

Bratislava 2. septembra (TASR) - V týchto chvíľach zasahujú hasiči z Malaciek v obci Láb na Záhorí pri technickom zásahu na zrútení kostolnej veže. Na mieste sú štyria hasiči s jedným kusom hasičskej techniky. Informácie poskytlo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave.

Ako pre TASR priblížila Mária Lisá z Obecného úradu v Lábe, kostol prešiel v uplynulých rokoch rozsiahlou vonkajšou i vnútornou rekonštrukciou. Zrútila sa časť veže a trosky dopadli do priestoru vnútorného oplotenia, cestu nezasiahli.

"Podľa predbežných zistení sa v čase nešťastia na mieste nenachádzali žiadne osoby. Hodnovernosť tejto informácie v súčasnosti spolu s hliadkami polície na mieste preverujú aj ďalšie záchranné zložky," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Čo bolo príčinou pádu kostolnej veže, ako aj prednej časti kostola, bude predmetom vyšetrovania.