Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Požiar hospodárskej budovy v Zakamennom likviduje takmer 20 hasičov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Majiteľ vyviedol z objektu dobytok do príchodu hasičov.Príslušníci evakuovali obyvateľov z blízko stojacej bytovky, pretože hrozilo, že sa požiar rozšíri aj na túto budovu.

Zákamenné 25. mája (TASR) – Pri požiari hospodárskej budovy v Zákamennom (okres Námestovo), ktorý vypukol dnes ráno, zasahuje takmer 20 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (P HaZZ).

Doplnila, že majiteľ vyviedol z objektu dobytok do príchodu hasičov. "Z dôvodu silného zadymenia zasahujú hasiči v autonómnych dýchacích prístrojoch. Príslušníci evakuovali obyvateľov z blízko stojacej bytovky, pretože hrozilo, že sa požiar rozšíri aj na túto budovu. Momentálne sa požiar podarilo lokalizovať a očakáva sa úplná likvidácia," uviedla Farkasová.



Byty vo vedľajšej bytovke nie sú podľa nej po kontrole hasičov nijako poškodené. "Po úplnom uhasení hospodárskej budovy sa do nich majitelia budú môcť vrátiť. Pri udalosti zasahujú hasiči z hasičskej stanice v Námestove, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Novoť, Mútne a Zákamenné," dodala Farkasová.