Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Základné školy v Nitre bude navštevovať vyše 6700 žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Školský rok 2023/2024 otvoril primátor Marek Hattas v ZŠ kráľa Svätopluka, ktorej v najbližších dňoch pribudnú na budove fotovoltické panely. Tie ušetria škole náklady na energie.

Nitra 4. septembra (TASR) - Nový školský rok sa v Nitre začal bez problémov vo všetkých 14 mestských základných školách i v 28 škôlkach. Ako informovala radnica, do lavíc základných škôl zasadlo 6751 žiakov, z toho 847 prvákov. "V materských školách máme 2510 detí, z toho 858 je predškolákov," uviedol magistrát.

Podľa mestského úradu počty detí v škôlkach aj školách neustále rastú. "Aj preto v tomto školskom roku budeme na sídlisku Párovce otvárať predškolský klub, ktorý sa postupne zmení na ďalšiu triedu materskej školy," pripomenula radnica.

Školský rok 2023/2024 otvoril primátor Marek Hattas v ZŠ kráľa Svätopluka, ktorej v najbližších dňoch pribudnú na budove fotovoltické panely. Tie ušetria škole náklady na energie. "Škola tiež v tomto školskom roku v spolupráci s Trnavskou univerzitou spúšťa špeciálne vyučovanie jazykov, pri ktorom sa na jednej vyučovacej hodine bude súbežne používať viacero cudzích jazykov," doplnil magistrát.