Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Základné školy v Nitre sa zapojili do projektu School Food 4 Change

Ilustračná snímka Foto: TASR František Iván

Trojici nitrianskych škôl sa podarilo dosiahnuť za svoje aktivity v oblasti zlepšovania stravy medzinárodný bronzový certifikát School Food 4 Change.

Nitra 17. februára (TASR) - Tri nitrianske základné školy (ZŠ) sa zapojili do medzinárodného projektu School Food 4 Change. Jeho cieľom je zlepšiť a zatraktívniť jedlá, ktoré žiaci dostávajú v školských jedálňach. "Ide o ZŠ kniežaťa Pribinu, ZŠ Nábrežie mládeže a ZŠ Škultétyho," informovala radnica.

Trojici nitrianskych škôl sa podarilo dosiahnuť za svoje aktivity v oblasti zlepšovania stravy medzinárodný bronzový certifikát School Food 4 Change. "Uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť za zdravie našich detí. Aj preto sme sa rozhodli pripojiť sa k projektu, ktorého cieľom je priniesť žiakom na stôl zdravú, ale súčasne aj chutnú stravu, ktorá navyše spĺňa všetky normy a je v súlade s našimi právnymi predpismi," uviedol mestský úrad.

Ako doplnil, európsky projekt rieši stravu v 3000 školách z dvanástich európskych krajín. Zásahy projektu do toho, ako sa žiaci stravujú, postupne ovplyvnia celkovo približne 600.000 detí a tínedžerov po celej Európe. "V týchto dňoch hostila Nitra účastníkov projektu z Estónska, Talianska, Maďarska, Česka a zo Slovenska. Celkovo si v našom meste vymieňali skúsenosti z oblasti kvalitného školského stravovania zástupcovia jedenástich miest," doplnil magistrát.