Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zamestnávatelia pod Tatrami chcú vytvoriť platformu na pomoc regiónu

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Prvé stretnutie zamestnávateľov z celého regiónu s pracovným názvom HR Tatry sa uskutočnilo v Poprade.

Poprad 23. marca (TASR) – V podtatranskom meste Poprad sa v utorok (22.3.) uskutočnilo prvé stretnutie zamestnávateľov z celého regiónu s pracovným názvom HR Tatry. Cieľom podujatia bolo vytvoriť platformu, ktorá dokáže zabezpečiť lepšiu výmenu informácii medzi zamestnávateľmi a zároveň pomôcť regiónu.

Na stretnutí bolo 12 zástupcov spoločností, štátnej správy a škôl. „Počet prítomných firiem potvrdzuje potrebu zamestnávateľov stretnúť sa, pomáhať si navzájom, zdieľať príklady v praxi a tiež problémy, ktoré dokážeme spoločne vyriešiť. Cieľom je vytvoriť platformu, ktorá by nás mala združovať a vytvárať priestor na vzájomnú spoluprácu,“ uviedol Jaroslav Grygar zo spoločnosti Whirlpool Slovakia. Podľa neho zámerom iniciatívy je vytvorenie jednoliateho subjektu. „Mali by sme vytvoriť určitú protiváhu proti niektorým legislatívnym záležitostiam a zároveň vystupovať ako jedna platforma voči rôznym projektom,“ povedal Grygar.

„Stretli sme sa, aby sme spoločnými silami hľadali vzájomne prospešné riešenia. Myšlienky, ktoré dnes odzneli, by o tri mesiace na ďalšom stretnutí mali dostať konkrétne črty. Príkladom by mohli byť spoločné požiadavky na školstvo a ďalšie zámery, pri ktorých by sme dokázali maximálne využiť vzájomnú synergiu,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko. Ako dodal, očakáva podnety a požiadavky aj na samosprávu, najmä čo sa týka pomoci pri doprave, cyklistického prepojenia, verejného osvetlenia, bezpečnosti zamestnancov a ďalších oblastí.

Na stretnutí sa preberali aj témy dobrovoľníctva, spoločenskej zodpovednosti, fluktuácie pracovnej sily, jej vzdelávania a výchovy. Spoločná platforma zamestnávateľov a samosprávy by tak mala byť prospešná nielen pre samotné firmy. „Je to veľmi dobrá príležitosť ako pomôcť regiónu a ľuďom,“ uzavrel Grygar.