Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zápis detí do prievidzských ZŠ bude poslednú aprílovú stredu

Informačné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zmenou reagovala radnica na novelu školského zákona, na základe ktorej sa presunul termín konania zápisu detí z februára na apríl.

Prievidza 11. februára (TASR) - Na poslednú aprílovú stredu určila prievidzská radnica nový termín konania zápisu detí do prvých ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) upravujúce náležitosti zápisu detí, ktoré si majú začať plniť povinnú školskú dochádzku, schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní 9. februára. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Zmenou reagovala radnica na novelu školského zákona, na základe ktorej sa presunul termín konania zápisu detí z februára na apríl, konkrétne od 1. do 30. apríla kalendárneho roka.

Zápis dieťaťa do prvého ročníka sa podľa prijatého VZN bude konať v priestoroch siedmich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta v jeden pracovný deň, a to poslednú stredu v mesiaci v čase od 8.00 do 17.00 h. V tomto roku sa bude zápis konať v stredu 27. apríla.

VZN o určení miesta a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole nadobudne účinnosť 15. dňom zverejnenia na úradnej tabuli mesta.