Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

V Žarnovici sa začalo jesenné upratovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Miroslava Siváková

V rámci jesenného upratovania sa obyvatelia môžu zbavovať aj objemného odpadu, ako sú rôzne druhy nábytku, koberce či sanita.

Žarnovica 19. októbra (TASR) - V uliciach mesta majú v týchto dňoch obyvatelia Žarnovice k dispozícií veľkokapacitné kontajnery na zber objemného odpadu. Tradičné jesenné upratovanie, počas ktorého sa môžu zbavovať aj biologicky rozložiteľného zeleného odpadu, začalo vo štvrtok a potrvá do soboty 21. októbra.

"Objemný odpad a konáre z orezávania stromov je potrebné uložiť pred brány rodinných domov na miesto pri zberných nádobách na komunálny odpad,"
informuje mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Obyvateľom bývajúcich na nedostupných miestach odporúča samospráva uložiť tento druh odpadov na miesta, kde sú situované veľkokapacitné kontajnery určené na zmesový komunálny odpad. Konáre je potrebné na odvoz upraviť tak, aby sa s nimi čo najjednoduchšie manipulovalo a teda postrihať na menšie kusy a zviazať. Mesto však upozorňuje, že sem nepatrí tráva, lístie ani burina.

V rámci jesenného upratovania sa obyvatelia môžu zbavovať aj objemného odpadu, ako sú rôzne druhy nábytku, koberce či sanita. Veľkokapacitné kontajnery však nie sú určené na zber drobného stavebného odpadu či elektroodpadu, ktoré môžu obyvatelia odovzdávať na mestskom zbernom dvore počas celého roka. Takisto sem nepatria pneumatiky, triedený odpad a nebezpečný odpad.

"Kontajnery budú vždy na noc odvezené zo zberných stanovíšť," upozorňuje samospráva s tým, že zberné stanovištia budú počas jesenného upratovania monitorované.