Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Zásahy hasičov na východe Slovenska súviseli najmä s počasím

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

V Prešovskom kraji boli príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) privolaní v súvislosti k niekoľkým dopravným nehodám.

Košice/Prešov 18. marca (TASR) - Zásahy hasičov na východe Slovenska počas nedele súviseli najmä s nepriaznivým počasím.

Pri popadaných stromoch zasahovali v obciach Bidovce, Sady nad Torysou - časť Byster, Malá Ida, Zlatá Idka a Nižná Myšľa v okrese Košice okolie, ale aj v Malčiciach (okres Michalovce) a Krompachoch (okres Spišská Nová Ves) či na Gemerskej ulici v Košiciach.

V meste boli vyslaní tiež na Hlavnú ulicu a Kavečiansku cestu k uvoľnenému plechu na streche. Podobnú situáciu riešili aj v Starom Meste na Rastislavovej ulici na kotolni v objekte nemocnice. Po 17.00 h intenzita výjazdov klesla.

V Prešovskom kraji boli príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) privolaní v súvislosti k niekoľkým dopravným nehodám, napr. v okrese Svidník a Prešov, zásah mali aj v Spišskej Starej Vsi v okrese Kežmarok. Jeden spadnutý strom evidovali v obci Príslop v Sninskom okrese.

Informácie TASR poskytli operační dôstojníci Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach a Prešove.