Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Zastupiteľstvo zamietlo predaj telocvične v centre Starej Turej

Proti predaju chátrajúcej budovy na zastupiteľstve TSK vystúpil primátor Starej Turej Ján Kišš.

Trenčín 25. júna (TASR) – Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na svojom pondelkovom (24. 6.) zasadnutí neschválilo predaj chátrajúcej telocvične s pozemkom necelých 1000 štvorcových metrov v centre Starej Turej súkromnej spoločnosti Eur – Med. Komisia pre financie, rozpočet a investície ho odporučila predať za 53.100 eur. Proti predaju na zastupiteľstve TSK vystúpil primátor Starej Turej Ján Kišš.

"Ide o areál bývalej priemyslovky. V podstate 20 rokov sa snažíme dostať túto budovu do majetku mesta. Keďže budova je v centre mesta a je v majetku TSK, nádejali sme sa, že to zrekonštruujú a vznikne nejaký pekný objekt. Záujem prejavil podnikateľ zo Starej Turej, no vybral si len hrozienka a namiesto celého areálu prejavil záujem iba o telocvičňu a pozemky. Ak by kúpil celý areál, bol by som aj ja rád, ak by sa majetok zušľachtil," povedal Kišš.

Dodal, že ak by sa dostala nehnuteľnosť do majetku mesta, chceli by tam prostredníctvom Fondu rozvoja bývania postaviť nájomné byty pre mladé rodiny. Existoval aj koncept, podľa ktorého sa mal opustený areál zmeniť na domov dôchodcov s hospicom. "My sme na TSK poslali niekoľko oficiálnych listov, ale ani ich nezaradili do rokovania. Ako je možné, že ak mesto pošle na TSK oficiálny doklad, nedostane naň odpoveď? Pána predsedu som si ako manažéra v minulosti vážil, no zrejme tam robí manažérsku funkciu niekto iný," zdôraznil Kišš s tým, že ak sa vyšší územný celok takto správa voči mestám a obciam, tak potom nemá opodstatnenie.

Poslanec Juraj Gavač videl v predaji objektu poslednú možnosť, ako ho zachrániť a umožniť mladým ľuďom v Starej Turej športovať. Spoločnosť, ktorá to chcela kúpiť, má podľa neho obrovské skúsenosti a veľký podiel na tom, že v Starej Turej ešte šport funguje, že sa vytvárajú podmienky pre futbal, basketbal, rekonštruovať ide kolkáreň. "Obrovské prostriedky venovala spoločnosť do športu, hoci ich mohla použiť inak. Ak sa tu ideme hrať na politiku, tak mne je z toho špatne," neskrýval rozhorčenie Gavač.