Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Záujemcov o post riaditeľa TOS čaká prvýkrát verejné vypočutie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vypočutie kandidátov výberovou komisiou aj za účasti verejnosti bude v sídle TOS v Dome hudby M. Sch. Trnavského.

Trnava 25. apríla (TASR) – Záujemcovia o miesto riaditeľa Trnavského osvetového strediska (TOS) budú vo výberovom konaní vypočutí prvýkrát verejne. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil konanie na 2. mája a podľa vedúceho odboru kultúry a športu Úradu TTSK Petra Kadlica pozvali 12 prihlásených uchádzačov.

Vypočutie kandidátov výberovou komisiou aj za účasti verejnosti bude v sídle TOS v Dome hudby M. Sch. Trnavského. "Uskutoční sa od 9.00 h a postupne dostanú priestor všetci uchádzači," povedal Kadlic pre TASR. Ako doplnil, verejné vypočutie realizuje TTSK v súlade s aktuálnou novelou zákona o kultúrno-osvetovej činnosti. Výberové konanie bolo vyhlásené v marci tohto roka po odchode doterajšej riaditeľky do dôchodku.

TOS je kultúrno-vzdelávacou organizáciou s pôsobnosťou v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec a má krajskú pôsobnosť na vykonávanie odborno-poradenskej, metodickej a informačno-dokumentačnej činnosti pre osvetové zariadenia v kraji. Venuje sa záujmovo umeleckej činnosti, vzdelávaniu a osvete. Poslaním je uchovávať, podporovať a rozvíjať hodnoty miestnej kultúry a tradícií, rozvoj záujmovo-umeleckej činnosti, voľnočasových aktivít a celoživotného vzdelávania obyvateľstva.