Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zdobením veľkonočného stromčeka v Čerenčanoch privítajú jar

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Doboš

Podľa slov starostky Čerenčian Zuzany Študencovej budú tohto roku veľkonočný strom zdobiť prvýkrát, zamýšľajú však z tejto akcie urobiť tradíciu.

Čerenčany 16. marca (TASR) – Zdobením veľkonočného stromčeka plánujú privítať jar v obci Čerenčany v okrese Rimavská Sobota. Podujatie, ktoré sa koná na miestnom futbalovom ihrisku v piatok 18. marca o 17.00 h, organizuje obec spoločne s občianskym združením Čerienka. Podľa slov starostky Čerenčian Zuzany Študencovej budú tohto roku veľkonočný strom zdobiť prvýkrát, zamýšľajú však z tejto akcie urobiť tradíciu.

„Nedávno sme u nás mali veľkonočné tvorivé dielne, kde sme zdobili vajíčka rôznymi technikami. Vajíčkami, ktoré nám zvýšili, vyzdobíme stromček a plánujeme ho umiestniť pri vjazde do našej dediny,“ uviedla starostka s tým, že inšpiráciou im bola podobná akcia v neďalekej obci Hrachovo.

„Keďže takéto podujatia plánujeme organizovať aj v ďalších rokoch, chceme v obci vysadiť vŕbu, ktorá bude každoročne slúžiť na tento účel,“ dodala starostka.