Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ortopéd prešovskej nemocnice Ján Kľoc získal titul Top lekár 2017

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Pod jeho vedením sa prešovská ortopédia zaradila medzi špičkové pracoviská v endoprotetike nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Prešov 8. novembra (TASR) – Prešovský ortopéd Ján Kľoc získal titul Top lekár 2017 Slovenska. Patrí k trojici ocenených lekárov, ktorým tento titul odovzdali na Trend konferencii Zdravotnícky manažment v týchto dňoch v Bratislave. Informovala o tom hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana Prešov Renáta Cenková, kde je Kľoc prednostom kliniky ortopédie.

Ocenenie získali lekári aj na základe viac ako 20.000 hodnotení, ktoré pacienti počas tohto roka zdieľali na webovej stránke lekar.sk. Najvyššie pozitívne hodnotenia sa opierali o odborný prístup a starostlivosť lekárov k samotným pacientom. „Toto ocenenie pre mňa znamená veľa, pretože ide o ocenenie, o ktorom rozhodli pacienti, a pre lekára niet väčšieho ocenenia ako spokojný pacient. Som rád, že moje povolanie pomáha ľuďom zlepšiť kvalitu ich života a dúfam, že mi bude zdravie naďalej slúžiť, aby som mohol naďalej pomáhať pacientom,“ povedal prednosta kliniky ortopédie.

Cenková doplnila, že Kľoc je vyhľadávaným odborníkom a špecialistom predovšetkým pre operatívne výmeny kĺbov (tzv. TEP – totálna endoprotéza). Po absolvovaní Lekárskej fakulty v Martine v roku 1974 sa zamestnal v prešovskej nemocnici – najskôr ako sekundárny lekár na chirurgii, po dvoch rokoch na oddelení ortopédie. V období rokov 1988 - 2015 zastával funkciu primára oddelenia. Po vzniku kliniky ortopédie sa stal jej prednostom. Presadzuje nové diagnostické a liečebné postupy. V posledných rokoch je prešovské ortopedické oddelenie referenčným pracoviskom ďalších typov endoprotéz, a to nielen pre náhrady bedrových kĺbov, ale aj kĺbov ramenných, kolenných a od roku 2016 aj lakťového kĺbu. Od roku 1997 sa v Prešove vykonávajú aj tzv. revízne operácie – teda reoperácie prvých operácií TEP v dôsledku ich opotrebovania.

Kľoc sa už v roku 2012 stal TOP lekárom Slovenska v odbore ortopédia. Pod jeho vedením sa prešovská ortopédia zaradila medzi špičkové pracoviská v endoprotetike nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Cenu Top lekár 2017 oceneným lekárom odovzdal Rastislav Karbas, generálny riaditeľ spoločnosti mediworx software solutions, a.s., ktorá portál spravuje. Ocenil obrovský záujem zo strany verejnosti o túto súťaž aj návštevnosť portálu lekar.sk. Informoval, že okrem Kľoca získali toto ocenenie aj zubná lekárka z Bratislavy Veronika Bačová Macáková a Ján Štefaňák, chirurg pôsobiaci v Bratislave.