Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Pre vysokú chorobnosť zatvorili v Prešovskom kraji osem škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovic

Vo Vranovskom okrese bol v dvoch prípadoch potvrdený vírus chrípky typu B.

Prešov 29. marca (TASR) – Akútne respiračné ochorenia v Prešovskom kraji potrápili tento týždeň 6368 ľudí. Lekári diagnostikovali chrípku u 490 pacientov. Celková chorobnosť oproti predchádzajúcemu týždňu klesla o 1984 prípadov. Najviac ochorení bolo u malých detí vo vekovej kategórii do päť rokov. Vo Vranovskom okrese bol v dvoch prípadoch potvrdený vírus chrípky typu B.


Vysoký počet chorých detí zapríčinil dočasné zatvorenie troch materských a piatich základných škôl v okresoch Bardejov a Svidník.

Informácie zverejnil na svojej webstránke Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove.

Chrípková chorobnosť v Trenčianskom kraji klesá


Lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili tento týždeň 4105 akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla o štvrtinu. Informovala o tom hygienička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Ľudmila Bučková.

Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola tento týždeň v Trenčianskom kraji v okrese Myjava, kde dosiahla úroveň 2408 ochorení na 100.000 obyvateľov. Najnižšia chorobnosť – 1052 ochorení na 100.000 obyvateľov, bola v okrese Partizánske.

Z celkového počtu ochorení bolo 466 ochorení na chrípku. Chrípková chorobnosť v Trenčianskom kraji klesla v porovnaní s minulým týždňom o 36,54 percenta. Pre chrípku museli tento týždeň v TSK prerušiť školskú dochádzku iba v jednej materskej a základnej škole v okrese Myjava.