Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Zdravotná komisia Košického kraja stále nemá predsedu a členov

Foto: TASR/František Iván

Zdravotná komisia ako jediná dosiaľ nemá obsadenie. V apríli tohto roka zastupiteľstvo schválilo na tretíkrát do jej čela viceprimátorku Košíc a šéfku poslaneckého klubu Smer-SD Renátu Lenártovú.

Košice 27. augusta (TASR) – Zdravotná komisia Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK) ostáva aj naďalej bez predsedu a členov. Ich voľbu na pondelkovom zasadnutí stiahol z programu predseda KSK Rastislav Trnka (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA, Šanca).

"Ráno som dostal informáciu z viacerých poslaneckých klubov, že by na ďalšom zastupiteľstve chceli riešiť aj iné personálne obsadenia na postoch predsedov komisií. Mohlo by tak dôjsť k situácii, že by sme znova volili predsedu zdravotníckej komisie, ktorý sa už niekoľkokrát volil, takže by to bolo už trochu nedôstojné. Z tohto dôvodu som tento bod stiahol, aby sa dotiahli všetky personálne otázky," uviedol Trnka pre novinárov.

Zdravotná komisia ako jediná dosiaľ nemá obsadenie. V apríli tohto roka zastupiteľstvo schválilo na tretíkrát do jej čela viceprimátorku Košíc a šéfku poslaneckého klubu Smer-SD Renátu Lenártovú. Trnka však uznesenie nepodpísal s argumentom, že by to bolo pre kraj nevýhodné. Tvrdil pritom, že Lenártová nezvláda členstvo v iných komisiách vrátane mestského zastupiteľstva.

Lenártová to odmietla a označila za prejav arogancie moci a na krajskú prokuratúru podala podnet na preskúmanie zákonnosti takéhoto postupu. Prokuratúra však podnet odmietla ako nedôvodný s tým, že župan mal na takýto postup oprávnenie.