Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Rušný Silvester: V levickej nemocnici ošetrili takmer 70 pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Posledný deň v roku bol podľa zdravotníkov rušnejší ako zvyčajne. Personál nemocnice preto čelil viacerým náročným prípadom a neustálemu tlaku.

Levice 5. januára (TASR) - Bolesti brucha i traumatické poranenia boli najčastejšími problémami, ktoré riešili zdravotníci počas Silvestra na urgentnom príjme v levickej nemocnici. Ako sa konštatuje v štatistike, ktorú nemocnica zverejnila, prílev pacientov bol prudký, celkovo ich ošetrili takmer 70.

Posledný deň v roku bol podľa zdravotníkov rušnejší ako zvyčajne. Personál nemocnice preto čelil viacerým náročným prípadom a neustálemu tlaku. "Mnohí pacienti sa dostavili s bolesťami brucha, u iných zvýšená konzumácia alkoholu dopomohla k traumatickým poraneniam. Zaznamenaný bol aj prípad pacienta pod vplyvom omamných a psychotropných látok a jeden prípad otravy alkoholom," informovala nemocnica.

Podľa vedúcej sestry urgentného príjmu Magdalény Levákovej bola situácia mimoriadne náročná. Zdravotníci museli riešiť viaceré prípady, pri ktorých bolo potrebné rýchle a rozhodné konanie, niektoré si vyžadovali aj hospitalizáciu na jednotlivých oddeleniach. "Najviac evidovaných pacientov malo poranenie v dôsledku požitia väčšieho množstva alkoholu, výnimkou neboli ani bolesti brucha, kolapsy, bolesti na hrudníku, vysoký tlak, infarkty, rezné a tržné rany. V dôsledku nedbalosti pri manipulácii s pyrotechnikou sme nezaznamenali, našťastie, žiadny prípad," dodala Leváková.