Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Zdravotníci z nemocnice v Šaci vyzbierali pomoc pre bezdomovcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Do predvianočnej zbierky, ktorá prebiehala počas novembra, zamestnanci nemocnice priniesli viac ako 45 kilogramov teplých prikrývok, uterákov či posteľnej bielizne.

Košice 11. decembra (TASR) - Zdravotníci z Nemocnice Košice - Šaca vyzbierali deky, posteľnú bielizeň, uteráky a obuv pre útulok pre ľudí v núdzi v Bernátovciach. Toto zariadenie pri Košiciach pod názvom Oáza – nádej pre nový život poskytuje prístrešok takmer 300 bezdomovcom.

Do predvianočnej zbierky, ktorá prebiehala počas novembra, zamestnanci nemocnice priniesli viac ako 45 kilogramov teplých prikrývok, uterákov či posteľnej bielizne. Išlo o súčasť tradičnej predvianočnej aktivity Nadácie Agel. Informovala o tom v utorok Alžbeta Sivá, hovorkyňa spoločnosti Agel SK.

"Našou snahou je adresná pomoc. Chceme ľuďom v núdzi poskytnúť to, čo potrebujú. Oslovujeme preto rôzne organizácie ešte pred vyhlásením vianočnej zbierky a pýtame sa, akú konkrétnu pomoc potrebujú," uviedla predsedníčka správnej rady nadácie Iveta Chreneková.

Vedenie nemocnice v Šaci prispelo k predvianočnej zbierke a darovalo oáze aj tri elektrické postele, ktoré uľahčia prácu s bezvládnymi. "Pomáhať je našou denno-dennou prácou. Táto forma pomoci je ale úplne odlišná. Tu často nejde o pomoc pri lôžku človeka, ktorý o týždeň odíde z nemocnice vyliečený, ale o pomoc človeku, ktorý stratil chuť bojovať, opustil sa a nechal napospas osudu. Ľudí, ktorí sa o bezdomovcov starajú, si neskutočne vážim, a keď máme možnosť pomôcť, radi tak urobíme," povedala námestníčka nemocnice v Šaci pre úsek ošetrovateľstva Mária Vinterová.