Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V nedeľu sa na Železnej studničke začína bežecká sezóna

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Štartovný výstrel zaznie ráno o desiatej.

Bratislava 14. marca (TASR) - Na bratislavskej Železnej studničke pri amfiteátri v nedeľu 17. marca otvoria bežeckú sezónu. Štartovný výstrel na treťom ročníku akcie zaznie o 10.00 h.

"Ide o meraný tréning, na ktorom si po zime môžete otestovať svoju kondíciu pred blížiacimi sa bežeckými podujatiami," informovala vedúca referátu bratislavského magistrátu Daniela Rodinová. Začiatok prezentácie bežcov bude o 8.00 h. Pred štartom behu sa bude konať spoločná rozcvička bežcov, ktorú povedie tréner Martin Vrábel. Bežci si budú môcť vybrať dĺžku trate podľa svojej kondície, buď šesť alebo desať kilometrov.

"Tento rok bude otvorenie bežeckej sezóny doplnené o detský beh, ktorý odštartuje krátko po 10.00 h, po odštartovaní hlavného behu," priblížila Rodinová. Deti budú behať krátky okruh na Partizánskej lúke. Organizátori tento rok pripravili spolu päť kategórií, a to ženy na 10 km, muži na 10 km, ženy na 6 km, muži na 6 km a deti do 10 rokov.

Online registrácia už prebieha. Ocenení budú prví traja bežci s najlepším časom v každej kategórii. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Na otvorení sa zúčastní Katarína Štumpfová a Martin Vrábel.

Viac informácií nájdu záujemcovia na www.runningcity.sk.