Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Na Zemplín Veterán Rallye sa zišlo rekordných 164 veteránov

Pre priaznivcov motorizmu a najmä historických vozidiel sa koná 12. ročník Zemplín Veterán Rallye. Cesty dolného Zemplína zaplnili historické limuzíny, športiaky i motocykle. Na snímke etapa rallye pri obci Ruská Bystrá 1. júla 2017. Foto: TASR/Roman Hanc

Trojdňové podujatie vyvrcholí v nedeľu 2. júla v Michalovciach vyhlásením výsledkov diváckej súťaže o najkrajší automobil a motocykel Zemplín Veterán Rallye 2017 - Miss veterán.

Sobrance 1. júla (TASR) - Na 12. ročníku Zemplín Veterán Rallye sa zišlo rekordných 164 veteránov. Cesty dolného Zemplína zaplnili historické limuzíny, športové vozidlá i motocykle.

"Tento ročník je výnimočný tým, že sme sa pokúsili urobiť ustanovujúci rekord v počte veteránov na jednom mieste. Zišlo sa tu 164 veteránov, automobilov, motocyklov a iných vozidiel ako napríklad autobusov a traktorov," priblížil pre TASR organizátor podujatia Slavko Maďar.

Po ustanovujúcom rekorde na Námestí osloboditeľov v Michalovciach účastníci v piatok (30.6.) pokračovali do Trnavy pri Laborci, kde sa konala výstava historických automobilov a motocyklov s výstavou retro traktorov.

"Následne sme išli na Zemplínsku Šíravu, kde boli urobené pieskové sochy. Dnes sme vyštartovali do Humenného, odkiaľ sme pokračovali do Ruskej Bystrej, kde sme prišli navštíviť kostolík. Chodíme za pamiatkami UNESCO," doplnil Maďar.

Zraz nie je podľa jeho slov typickou rallye. "Mnohí si myslia, že sa tu pretekáme. Je to propagačná jazda formou poznávacieho zájazdu, iba že na vlastných vozidlách. Účastníkom ukazujeme krásy Zemplína, prírodné a kultúrne pamiatky," dodal Maďar.

Trojdňové podujatie vyvrcholí v nedeľu (2.7.) v Michalovciach vyhlásením výsledkov diváckej súťaže o najkrajší automobil a motocykel Zemplín Veterán Rallye 2017 - Miss veterán.

Zraz je jedným z podujatí programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita a ponúka spojenie s hlavnou komunikačnou témou destinácie Košice región – UNESCO na dosah.