Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Žena neprežila náraz auta, ktoré ju v šmyku zasiahlo na chodníku

Foto: TASR - KRPZ Banská Bystrica

Prípad je v štádiu policajného vyšetrovania. Podľa jeho predbežných výsledkov 18-ročný vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam.

Lučenec 11. mája (TASR) - Chodkyňa, ktorú vo štvrtok (10.5.) večer zrazilo na chodníku v Lučenci osobné auto, v noci nadnes zomrela.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, mladý vodič z obce Kružno dostal šmyk a vyšiel s autom na chodník. Zastavil až po náraze do stromu, pričom zrazená žena zostala pod vozidlom.

Prípad je v štádiu policajného vyšetrovania. Podľa jeho predbežných výsledkov 18-ročný vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam.

"Večer o 21.50 h pri jazde po vedľajšej ceste neprispôsobil rýchlosť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a iným okolnostiam, ktoré mohol predvídať. Nevenoval sa plne vedeniu vozidla, nezastal pred križovatkou a aj napriek intenzívnemu brzdeniu dostal šmyk. Prešiel cez Športovú ulicu a vyšiel s vozidlom na chodník, kde v tom čase kráčala 55-ročná chodkyňa z Lučenca. Zrazil ju prednou časťou auta. Utrpela ťažké zranenia, s ktorými ju priviezli do nemocnice v Lučenci, kde o 23.15 h na následky zranení zomrela," informovala Faltániová.

Policajti nezistili v dychu vodiča požitie alkoholu. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz, ktorý vlastnil pol roka. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.