Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ženu v obci Figa na smrť dohrýzol pes

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Útočiaci pitbul napadol nielen 78-ročnú ženu, ale neskôr aj svojho 80-ročného majiteľa.

Figa 6. apríla (TASR) - Pitbul dnes popoludní smrteľne zranil ženu v obci Figa v okrese Rimavská Sobota. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Vašková, prípad je v štádiu vyšetrovania.

Žena mala vkročiť na oplotený uzatvorený pozemok, pretože išla na návštevu k susedovi. "Tam ju napadol pes, žena zraneniam pri prevoze do nemocnice podľahla. V prípade bola nariadená súdna pitva a podľa získaných informácií vyšetrovateľ rozhodne, aké obvinenie bude vznesené," povedala Vašková.

Útočiaci pitbul napadol nielen 78-ročnú ženu, ale neskôr aj svojho 80-ročného majiteľa. Poškodená žena išla k susedovi pre vajíčka. Domáci pán podľa svedkov udalosti na ňu kričal, aby nevchádzala do dvora, pretože pes je pustený z klietky a voľne pobehuje. Žena však varovanie nepočula. Majiteľ sa hneď po útoku snažil psa od dohryzenej ženy odtiahnuť, avšak pes zaútočil aj na neho. Na krik pribehol do dvora aj ďalší sused a začal ženu ťahať von z dvora. Záchranárom sa ju zachrániť nepodarilo a majiteľa odviezli do rimavskosobotskej nemocnice. Psa musel privolaný zverolekár utratiť.