Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Žena z Maduníc vypadla z rumunského kamióna, bola na mieste mŕtva

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Vodič kamióna stál predtým na odpočívadle pri Zelenči, kde mal povinnú prestávku v jazde. Vtedy sa dostala do jeho kabíny dostala.

Drahovce/Trnava 30. júna (TASR) – Polícia preveruje okolnosti prípadu z utorka 28. júna, kedy asi o 4.20 h nahlásil svedok v obci Drahovce v okrese Piešťany na zemi ležiace telo. Vzápätí v meste Piešťany zastavila policajná hliadka posádku auta Škoda Felicia a rumunský kamión. Jeho 43-ročného rumunského vodiča a dvoch mužov z Felicie zadržala.

Vodič kamióna, ako dnes TASR informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, stál predtým na odpočívadle pri Zelenči, kde mal povinnú prestávku v jazde. Vtedy sa dostala do jeho kabíny 33-ročná žena z Maduníc, pričom polícia preveruje, ako, za akých okolností a s akým cieľom. Vodič kamióna spolu so ženou vo vnútri následne vyšiel na diaľnicu a pohyboval sa smerom na Piešťany.

"Počas jazdy sa ho snažila zastaviť posádka Škody Felicia. Z diaľnice zišiel pri Červeníku, prešiel obcou Madunice, pričom naďalej žene odmietal zastaviť. Pri prechádzaní obcou Drahovce, za doteraz nezistených okolností, žena počas jazdy vypadla z kabíny," uviedla Kredatusová. Utrpela zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste bola mŕtva. Ako sa z kamióna dostala von, polícia vyšetruje, bolo začaté trestné stíhanie pre zločin obmedzovania osobnej slobody.

"Vzhľadom na to, že nebolo v prípade možné obviniť konkrétnu osobu, zadržaní muži boli prepustení na slobodu. Vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje, prebieha znalecké dokazovanie a vyhodnocovanie zaistených stôp," dodala policajná hovorkyňa.