Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Ženu, ktorá chcela podpáliť dcéru, obvinili z vyhrážania a výtržníctva

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Cibulková

Obvinenej hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až do troch rokov.

Rimavská Sobota 29. decembra (TASR) - Z prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva obvinil policajný vyšetrovateľ 55-ročnú ženu z Rimavskej Soboty. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, obvinená poliala horľavinou 35-ročnú ženu na jej pracovisku na mestskom úrade.

Ešte na Štedrý deň sa obvinená žena vyhrážala vo svojom byte 35-ročnej dcére, čím u nej vzbudila dôvodné obavy. Podľa neoverených informácií spor medzi matkou a dcérou vznikol pre plánovaný rozvod dcéry, s ktorým matka nesúhlasila.

"V piatok 28. decembra prišla 55-ročná žena na pracovisko poškodenej do kancelárie Mestského úradu v Rimavskej Sobote. Tam ju obliala na tele a tvári technickým benzínom. Zapáliť ho už nestihla, pretože jej v tom zabránila ďalšia prítomná osoba. Poškodená pri ústupe spadla, na čo ju výtržníčka kopala do celého tela," informovala Faltániová.

Poškodená neutrpela vážnejšie zranenia a nebude práceneschopná. Obvinenej hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až do troch rokov. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.