Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žiakov v Žiine poteší po prázdninách zrekonštruovaná bazénová hala

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Račko

Podľa hovorcu radnice Pavla Čorbu bol pôvodný stav haly nevyhovujúci a vyžadoval si viaceré opravy.

Žilina 20. augusta (TASR) – Žilinská mestská samospráva rekonštruuje počas letných prázdnin bazénovú halu na Základnej škole Martinskej na sídlisku Vlčince. Podľa hovorcu radnice Pavla Čorbu bol pôvodný stav haly nevyhovujúci a vyžadoval si viaceré opravy.

"Opravy sa týkajú najmä elektroinštalácie a vzduchotechniky, pričom celková výška nákladov na obnovu predstavuje sumu 81.000 eur. Rekonštrukciou sa nám podarí znížiť prevádzkové náklady a zvýšiť bezpečnosť žiakov, ktorí bazén využívajú na plavecké výcviky," informoval TASR.

Doplnil, že projekt pozostával z demontáže pôvodných svietidiel, elektroinštalácie, rozvádzača, vypínačov a ističov, ktoré boli nahradené novými, modernejšími komponentmi. "Výmenou prešla aj pôvodná vzduchotechnika vrátane riadiaceho systému. Súčasťou opráv bolo i vyspravenie omietok a vymaľovanie priestorov bazénovej haly," skonštatoval.

Celková rekonštrukcia by sa mala podľa neho už čoskoro odzrkadliť aj na prevádzkových nákladoch, ktoré sa vďaka nej znížia a ušetrené finančné prostriedky použije mesto na ďalšie školské aktivity. "Sme radi, že žiaci začnú nový školský rok 2017/2018 vo vynovených priestoroch poskytujúcich komfortné zázemie pre rozvíjanie ich športových aktivít," dodal Čorba.