Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

ŽIAR N.HRONOM: Známe osobnosti budú diskutovať o slobode a extrémizme

Fotograf a reportér Andrej Bán, archívna snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Diskusiu bude moderovať novinár a fotograf Andrej Bán. Medzi hosťami bude aj Eva Mosnáková, ktorá prežila holokaust.

Žiar nad Hronom 16. február (TASR) - Séria koncertov a diskusií občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko bude vo štvrtok 16. februára od 18.00 h pokračovať v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

"Obsahovou stránkou je diskusia s verejne známymi osobnosťami na témy slobody, extrémizmu, xenofóbie, ale aj novodobej histórie Slovenska 20. storočia so zameraním na totalitné režimy, ktoré výrazne formovali a zasahovali do verejného aj súkromného života," uviedol zástupca občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko Michal Karako.

Podujatie bude hostiť Evu Mosnákovú, ktorá prežila holokaust a ktorú nedávno ocenil aj prezident SR Andrej Kiska a herečku Zuzanu Kronerovú. Celú diskusiu bude viesť a moderovať novinár a fotograf Andrej Bán a ďalším hosťom bude historik Ústavu pamäti národa Patrik Dubovsky. Hudobnú časť programu vyplní Katka Koščová v sprievode Daniela Špinera.

Koncerty a diskusie občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko sú podľa Karaka zároveň vyjadrením spolupatričnosti jednotlivým regiónom Slovenska a akousi symbolickou podporou v tom, aby na nich „zodpovední“ ľudia mysleli a riešili konkrétne problémy v nich dlhodobo a adresne. Program je rozdelený na doobedňajšie premietanie dokumentu a diskusiu so stredoškolskou mládežou a samostatný podvečerný koncert známeho hudobníka, ktorý budú striedať diskusie pre širokú verejnosť.