Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom už čoskoro otvoria informačné centrum

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Okrem upomienkových predmetov mesta chcú návštevníkom ponúkať aj výrobky miestnych umelcov. V centre tiež bude k dispozícii pracovníčka, ktorá odpovie aj na otázky o meste či jeho histórii.

Žiar nad Hronom 28. septembra (TASR) – V Žiari nad Hronom otvoria v blízkej budúcnosti mestské informačné centrum. Sídliť bude v priestoroch Mestského kultúrneho centra (MsKC). Ako priblížil primátor Peter Antal, myšlienkou zriadiť v meste informačné centrum sa zaoberali už dlhší čas. Aktuálna bola podľa neho táto požiadavka najmä počas letných majstrovstiev v cyklistike, ktoré sa v meste konali.

Informačné centrum bude sídliť v doteraz nevyužívaných priestoroch hneď pri vstupe do MsKC. Aktuálne v nich prebiehajú stavebné úpravy. Centrum by mohlo byť podľa primátora otvorené už o niekoľko týždňov.

Riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová uviedla, že okrem upomienkových predmetov mesta chcú návštevníkom ponúkať aj výrobky miestnych umelcov. V centre tiež bude k dispozícii pracovníčka MsKC, ktorá návštevníkom odpovie aj na otázky o meste či jeho histórii.

Zároveň avizovala, že v nasledujúcich dňoch si chcú pracovníci MsKC spraviť medzi návštevníkmi kina prieskum, či majú záujem o kúpu drobného občerstvenia počas predstavení. Aktuálne je totiž konzumáciu nápojov a jedál v žiarskom Kine Hron zakázaná. Ak sa táto možnosť bude divákom pozdávať, centrum sa tak podľa Pribilincovej stane aj akousi predajňou drobného občerstvenia.