Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Žiarčania oslávia príchod mája slávnosťami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Na námestí nebude chýbať jarmok remesiel.

Žiar nad Hronom 21. apríla (TASR) - Skoromájové slávnosti na Námestí Matice slovenskej v Žiari nad Hronom potrvajú 30. apríla počas celého dňa. Na námestí nebude chýbať jarmok remesiel, v podvečerných hodinách stavanie mája a vo večerných hodinách aj koncert dvoch hudobných skupín.

"Od 10.00 do 17.00 h môže verejnosť na námestí navštíviť jarmok remesiel, kde remeselníci z celého kraja ponúknu textil, drevené a kožené výrobky, poľovnícke doplnky, šperky, hračky, včelie produkty, ovčie syry a mnohé iné domáce výrobky.

V rámci denného programu budeme o 15.30 h pokračovať stavaním mája s mužskou speváckou skupinou Sekera, od 16.00 h na pódiu vystúpi napríklad Folklórny súbor Hron, Detské folklórne súbory Hronček a Hroniarik, hudba Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej-Parákovej, spevák Patrik Minárik a ako hosť populárna heligonkárka zo Skalitého Vlasta Mudríková,"
priblížila denný program Petra Demková zo žiarskeho mestského kultúrneho centra (MsKC).

Demková doplnila, že program bude o 19.00 h pokračovať tradičnou Skoromájovou veselicou v MsKC. "V rámci večerného programu vystúpia ako špeciálni hostia hudobné skupiny Taktici a Ploštín Punk," uzavrela.

Organizátormi Skoromájových slávností a veselice je Mestské kultúrne centrum v Žiari nad Hronom a mesto Žiar nad Hronom.