Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mladý cyklista skončil po zrážke s autom s ťažkými zraneniami

Na snímke bicykel. Foto: TASR/KR PZ v Banskej Bystrici

Počas zrážky došlo k vymršteniu sedadla bicykla, ktoré zachytilo a zranilo ďalšieho maloletého, 13-ročného cyklistu jazdiaceho mimo cesty.

Žiar nad Hronom 22. marca (TASR) - S ťažkými zraneniami skončil 14-ročný cyklista, ktorý sa v stredu 21. marca zrazil s osobným motorovým vozidlom na ceste za obcou Lutila v okrese Žiar nad Hronom. Ľahšie zranenia utrpel 13-ročný cyklista.

"K dopravnej nehode došlo tak, že 14-ročný cyklista viedol bicykel smerom od obce Lutila na Slaskú miernym stúpaním, kde sa s bicyklom otáčal, pričom pravdepodobne nedbal na zvýšenú opatrnosť a prehliadol vozidlo, ktoré ho v tom čase predchádzalo a došlo k ich zrážke," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, počas zrážky došlo k vymršteniu sedadla bicykla, ktoré zachytilo a zranilo ďalšieho maloletého, 13-ročného cyklistu jazdiaceho mimo cesty. "Ťažko zraneného chlapca prevážal z miesta nehody do nemocnice záchranársky vrtuľník," dodala Kováčiková s tým, že podľa doterajších zistení nemal ani jeden z cyklistov na hlave ochrannú prilbu.