Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Opravenú krytú plaváreň chce Žiar nad Hronom otvoriť v septembri

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Samospráva v súčasnosti pracuje aj na príprave cenníka. Vstupné na žiarsku plaváreň bude podľa vedúceho kancelárie primátora kopírovať bežné ceny v rámci Slovenska.

Žiar nad Hronom 10. augusta (TASR) - V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce. Pre TASR to uviedol vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

"Aktuálne sa dokončujú práce na fasáde a zariaďuje sa interiér. V najbližších dňoch sa začne napúšťať aj bazén a urobí sa kontrolná prevádzka bazénovej technológie," priblížil Baláž.

Slávnostné otvorenie plavárne je naplánované v druhej polovici septembra, následne bude spustená bežná prevádzka. Samospráva v súčasnosti pracuje aj na príprave cenníka. Vstupné na žiarsku plaváreň bude podľa vedúceho kancelárie primátora kopírovať bežné ceny v rámci Slovenska.

Rekonštrukcia žiarskej plavárne odštartovala začiatkom roka 2020 búracími a prípravnými prácami, projekt zastrešuje mestská spoločnosť Technické služby - Žiar nad Hronom. Celkové náklady samospráva pôvodne odhadovala na približne štyri milióny eur. Rozpočet však v uplynulých rokoch ovplyvnilo napríklad zdražovanie stavebných materiálov, konečná cena sa tak podľa mesta dostane na úroveň piatich miliónov eur. Na projekt samospráva získala dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 500.000 eur, sumou 600.000 eur prispela hlinikáreň Slovalco. Zvyšok je financovaný z prostriedkov mesta.

Cieľom rozsiahlej rekonštrukcie mestskej plavárne v Žiari nad Hronom bolo zníženie energetickej náročnosti a modernizácia objektu, ktorý bol pre verejnosť otvorený na začiatku 90. rokov 20. storočia. Projekt zahŕňal výmenu strechy, vykurovania, vzduchotechniky, elektrických rozvodov i komplexnú rekonštrukciu interiéru vrátane plaveckého a detského bazéna.