Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom obstaráva nové prístrešky na autobusové zastávky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Primátor v uplynulých dňoch avizoval, že samospráva chce aj úplne odstrániť používanie bilboardov v obytnej časti mesta.

Žiar nad Hronom 12. januára (TASR) - Mesto Žiar nad Hronom obstaráva nové prístrešky na zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nahradiť majú súčasné, ktoré chce ich vlastník, spoločnosť Euro AWK, demontovať. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Peter Antal.

Antal priblížil, že ešte v roku 2008 uzatvorilo s touto spoločnosťou mesto nájomnú zmluvu, podľa ktorej spoločnosť dodala a osadila nové prístrešky pre zastávky MHD a mesto jej za to umožnilo na 15 rokov prevádzkovať viaceré bilbordové plochy a citylighty bez poplatkov.

"Zmluva už vypršala, my ju predĺžiť nechceme, pretože si prajeme, aby všetky bilbordy z obytnej časti mesta zmizli. Euro AWK nám oznámilo, že v prípade nepredĺženia zmluvy zastávky, ktoré sú jej majetkom demontuje," uviedol Antal s tým, že mesto preto už obstaráva nové prístrešky, ktoré budú majetkom mesta.

Primátor v uplynulých dňoch avizoval, že samospráva chce úplne odstrániť používanie bilboardov v obytnej časti mesta. Vo februári budú žiarski poslanci schvaľovať zmenu územného plánu, ktorej súčasťou je spomínané vylúčenie ich používania v obytnej časti. Podľa Antala tak chcú znížiť úroveň vizuálneho smogu na území Žiaru nad Hronom. Bilbordové plochy na Priemyselnej ulici ostanú aj naďalej.