Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Na dobudovanie saunového sveta chce Žiar nad Hronom získať dotáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tvoriť ho má fínska sauna, ochladzovací bazén a soľná kabína.

Žiar nad Hronom 19. februára (TASR) - V Žiari nad Hronom chcú v objekte mestskej plavárne dobudovať saunový svet. Mesto preto prostredníctvom svojej spoločnosti Technické služby Žiar nad Hronom podáva žiadosť o dotáciu z Fondu na podporu športu. Informoval o tom žiarsky primátor Peter Antal.

"Pokiaľ budeme s projektom úspešní, vznikne nový priestor s fínskou, parnou-bylinkovou a infrasaunou. Taktiež nerezový ochladzovací bazén a odpočivárne," informoval na sociálnej sieti Antal s tým, že do saunového sveta sa bude vstupovať priamo z bazénovej časti plavárne.

Dodal, že projekt počíta aj s vybudovaním privátnej časti saunového sveta. Tvoriť ho má fínska sauna, ochladzovací bazén a soľná kabína. "Verím, že prostriedky z fondu na tento projekt získame a k bazénom pribudne ďalšia atraktívna časť Slovalco relax centra, ktorú budú návštevníci radi využívať," podotkol.

Zrekonštruovanú plaváreň otvorilo mesto vlani v septembri. V rámci rekonštrukcie, ktorá stála približne päť miliónov eur, došlo k výmene obvodového plášťa, zatepleniu fasády a strechy, vzduchotechniky či okien a dverí. Kompletne sa zrekonštruoval interiér plavárne, pribudol tiež nový antikorový plavecký bazén a detské bazény.